Cartel de la acción en el Carrer d'Alacant

Carrer Alacant, Solució ja!

Amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxes, el pròxim dissabte, 22 de setembre, València en Bici-Acció Ecologista Agró convoca una acció al Carrer Alacant. La cita serà a les 17:30 hores i consistirà a «construir» un corredor humà simulan un carril bici de doble sentit per a permetre als ciclistes circular amb seguretat per este conflictiu carrer del Cap i Casal. El punt de trobada serà la vorera de la Plaça de Bous. 

Ja fa un temps que denunciem a les xarxes socials la necessitat d’una revisió completa d’aquest carrer tan transitat per a que siga agradable per a tothom.

El carrer Alacant està situat al lateral esquerre de l’Estació del Nord (si la mirem de front) i és un carrer clau per a la xarxa ciclista de la ciutat doncs és la connexió directa del centre i l’Anell Ciclista amb l’hospital la Fe i les barris de Malilla, la Fonteta de Sant Lluís i Russafa. A sobre, és un carrer molt concorregut per turistes en bici ja que a Russafa hi ha diversos establiments de lloguers de bicicletes. Aquest carrer és el lligam més fàcil i directe amb el centre, no obstant, la via és només d’una direcció. Per aquest motiu, és habitual trobar-nos tot tipus de bicicletes circulant en contra direcció per les voreres tan estretes que té.

Les bicicletes necessiten una solució però no són les úniques. Les voreres són tan nímies que els vianants tampoc poden circular còmodament, bé perquè no tenen espai, bé perquè la velocitat dels cotxes és massa ràpida. En aquest estat, recórrer el carrer passa de ser un acte agradable a un tràmit incòmode per arribar a un destí.

Cartel-Acción-Carrer-Alacant
Cartel de la acción en el Carrer d’Alacant

I aquesta no és la nostra visió de la ciutat. Per a nosaltres els carrers han de ser una extensió de la pròpia casa, llocs de trobada i de vida social activa. Per aquest motiu demanem una solució urgent. Els vianants, com a figures més abundants i febles de la ciutat, han de poder gaudir d’un espai en condicions. I les bicicletes necessiten una connexió dels barris amb el centre que fortifique la xarxa ciclista de la ciutat. Els detalls tècnics els deixem en mans dels professionals de l’Ajuntament, tant se val unes voreres més amples i una via ciclista bidireccional, que un carrer semipeatonal a 20 km/h amb circulació ciclista en dues direccions mentre el resultat siga beneficiós per als modes actius de desplaçament.

València en Bici- Acció Ecologista-Agró